Madenci ( Kısa Film Senaryosu)

Bir iki sineğin etrafında döndüğü sarı bir lamba görürüz. ( Elektrik cızırtısı)
Toprağa işleyen kazma sesleri duyulmaktadır.
Burası kalaslarla desteklenen, yukarıdan elektrik kablolarının sarktığı, aydınlatmanın tek tük sarı renk veren lambalarla sağlandığı, kömür yüklü bir iki küçük vagonun göründüğü yeterince aydınlatılamamış, karanlıkça dar bir maden ocağıdır.
Maskenin içerisinden baktığımız; keskin nefes alışverişini duyduğumuz çizmeleri ve eldivenleri sarı renkli olan madenci adam, kazmasıyla çalışmaktadır.
Tepesinde aydınlatması olan gaz maskeli madenci bir müddet sonra durup kol saatine bakar. Nefes nefesedir.
Bir ara kulağına çocuk cıvıltıları, gülücükler gelir.
Dikkat kesilir.
O sırada kömürlerin arasında gördüğü parlak cismi eşeleyip eline alır. Bunun yarım ( madenî paradan büyükçe ) olduğunu görünce sinirlenip savurur.
Yeniden işe koyulur.
Çocuk sesleri daha yakından ve net duyulmaktadır. Annelerinin tatlı sert uyarılarıda gelince madenciyi maskesinin içinden gözleri kocaman açılmış yüzü gözü kirli bir şekilde görürüz. Ne olduğunu anlamaya çalışan şaşkın ve korkmuş bir hali vardır. Eliyle kulağını temizlemeye çalışır ve saatini kontrol eder .
Eline aldığı küreği ile var gücüyle kömürleri atmaya başlar.
Çocuk sesleri, gülücükleri daha da çoğalmıştır. Madenci artan sese oranla daha çok kömür atmaktadır.
Durmuş ve nefes nefese kalmıştır. Usulca eğilip kömürlerin arasındaki parlak cismi eline alır. Işığa doğru tutar. Bu bir coindir.
Keyifle gülümser
Gaz maskesini çıkarır.
Çıkarmasıyla birlikte bunun aslında bir sanal gözlük olduğunu görürüz. Adam son derece modern döşenmiş odasında şık bir yatak pijaması içerisinde ayakta durmaktadır.
Kapı açılır ve biri kız diğeri erkek iki çocuk sevinçle koşturarak babalarına sarılırlar. Elinde tepsi eldiveni olan anneleri gülümseyerek kapıdan bakar ve ‘ne yapayım engel olamadım ‘ dercesine bir hareket yapar.
Adam çocuklarla şakalaşırken elinde tuttuğu coini bir muzaffer edasıyla eşine gösterir.
Kadın buna çok sevinir ve o da sevinçle ailesinin mutluluğuna ortak olur.






Yayınlayan

Yorum bırakın